Politika zasebnosti

Katere osebne podatke zbiramo in zakaj jih zbiramo 

Podatke zbiramo, ko se registrirate na našem spletnem mestu ali izpolnite obrazec. Ob naročilu ali rezervaciji na našem spletnem mestu, boste morda morali vnesti svoje ime ali e-poštni naslov. Vendar pa lahko obiščete našo spletno stran anonimno. 

Komentarji 

Ko obiskovalci na spletnem mestu pustijo komentarje, zberemo podatke, ki so prikazani v obrazcu za komentarje, pa tudi IP-jev naslov in niz uporabniškega agenta brskalnika za pomoč pri odkrivanju neželene pošte. 

Anonimni niz, ustvarjen iz vašega e-poštnega naslova (ki se imenuje tudi hash), bo morda na voljo storitev Gravatar, da preverite, ali ga uporabljate. Pravilnik o zasebnosti storitve Gravatar je na voljo tukaj: https://automattic.com/privacy/. Po odobritvi vašega komentarja je slika vašega profila vidna javnosti v okviru vašega komentarja. 

Mediji 

Če na spletno mesto naložite slike, se izogibajte nalaganju slik z vgrajenimi podatki o lokaciji (EXIF GPS). Obiskovalci spletnega mesta lahko prenesejo in izvlečejo vse podatke o lokaciji iz slik na spletnem mestu. Vsako sliko, ki jo Soča flow posname med vašimi aktivnostmi z nami, lahko uporabimo za našo oglaševanje, razen če nas pred pričetkom obvestite drugače. 

Kontaktni Obrazci 

Piškotki 

Če na našem spletnem mestu pustite komentar, se lahko odločite, da boste v piškotke shranili svoje ime, e-poštni naslov in spletno mesto. To služi za to, da vam ob ponovnem komentarju ne bo potrebno znova izpolnjevati svojih podrobnosti. Ti piškotki imajo trajanje eno leto. 

Če imate račun in se prijavite na to spletno mesto, bomo nastavili začasni piškotek, s katerim bomo ugotovili, ali vaš brskalnik sprejema piškotke. Ta piškotek ne vsebuje osebnih podatkov in se zavrže, ko zaprete brskalnik. 

Ko se prijavite, bomo nastavili več piškotkov, da se vaši podatki za prijavo in izbiro zaslona shranijo. Piškotki za prijavo trajajo dva dni, piškotki z možnostmi zaslona pa trajajo leto dni. Če izberete »Zapomni si me«, bo vaša prijava vztrajala dva tedna. Če se odjavite iz računa, bodo piškotki za prijavo odstranjeni. 

Če uredite ali objavite članek, bo v vaš brskalnik shranjen dodaten piškotek. Ta piškotek ne vsebuje osebnih podatkov in preprosto označi ID objave članka, ki ste ga pravkar uredili. Izteče se po 1 dnevu. 

Vdelane vsebine z drugih spletnih mest 

Članki na tem spletnem mestu lahko vključujejo vdelano vsebino (npr. Videoposnetke, slike, članke itd.). Vdelane vsebine z drugih spletnih strani se obnašajo povsem enako, kot če bi obiskovalec obiskal drugo spletno mesto. 

Ta spletna mesta lahko zbirajo podatke o vas, uporabljajo piškotke, vdelajo dodatno sledenje tretjih oseb in spremljajo vašo interakcijo z vdelano vsebino, vključno s sledenjem vaše interakcije z vdelano vsebino, če imate račun in ste prijavljeni na to spletno mesto. 

Analitika 

Kako dolgo hranimo vaše podatke 

Če pustite komentar, se komentar in njegovi metapodatki obdržijo v nedogled. To je razlog, da lahko morebitne nadaljnje komentarje samodejno prepoznamo in odobrimo, namesto da jih držimo v čakalni vrsti.     

Za uporabnike, ki se registrirajo na našem spletnem mestu (če obstajajo), shranimo tudi osebne podatke, ki jih posredujejo, v njihov uporabniški profil. Vsi uporabniki lahko kadar koli vidijo, uredijo ali izbrišejo svoje osebne podatke (ne morejo pa spremeniti svojega uporabniškega imena). Skrbniki spletnih mest lahko te podatke vidijo in uredijo. 

Kakšne pravice imate nad svojimi podatki 

Če imate na tem spletnem mestu račun ali ste pustili komentarje, lahko zahtevate, da prejmete izvoženo datoteko osebnih podatkov, ki jih imamo o vas, vključno z vsemi podatki, ki ste nam jih posredovali. Prav tako lahko zahtevate, da izbrišemo vse osebne podatke, ki jih imamo o vas. To ne vključuje podatkov, ki smo jih dolžni hraniti za administrativne, pravne ali varnostne namene. 

Kam pošiljamo vaše podatke 

Komentarje obiskovalcev bo mogoče preveriti s pomočjo avtomatske storitve odkrivanja neželenih sporočil (spam detection service). 

Za kaj uporabljamo vaše podatke 

Informacije, ki jih zbiramo od vas, se lahko uporabijo za enega od naslednjih načinov: 

  • Za prilagoditev vašim izkušnjam (vaše informacije nam pomagajo, da se bolje odzovemo na vaše individualne potrebe) 
  • izboljšanje naše spletne strani (nenehno si prizadevamo izboljšati ponudbo na podlagi povratnih informacij, ki jih prejmemo od vas) 
  • Izboljšati storitve za stranke (vaše informacije nam pomagajo, da se učinkoviteje odzovemo na vaše zahteve po storitvah in potrebah po podpori) 
  • Obdelava transakcij: Vaši podatki, bodisi javni ali zasebni, ne bodo prodani, zamenjani, preneseni ali dani drugim podjetjem iz kakršnega koli razloga, brez vašega soglasja, razen izrecnega namena kupljenega izdelka ali storitve, ki jo zahteva stranka. 
  • Za pošiljanje občasnih e-sporočil: e-poštni naslov, ki ga navedete za obdelavo naročil, se lahko uporablja za pošiljanje informacij in posodobitev, ki se nanašajo na vaše naročilo, poleg prejemanja občasnih novic o podjetju, posodobitev, povezanih izdelkov ali informacij o storitvah itd. 
  • Za upravljanje natečajev, promocije, ankete ali druge funkcije spletnega mesta. 
Kako zaščitimo vaše podatke 

Izvajamo različne varnostne ukrepe za ohranjanje varnosti vaših osebnih podatkov. To ne vključuje zaupanja vrednih tretjih oseb, ki nam pomagajo pri upravljanju našega spletnega mesta, vodenju našega podjetja ali servisiranju, če se te stranke strinjajo, da bodo te podatke ohranile zaupne. Vaše podatke lahko objavimo tudi, če menimo, da je objava ustrezna za skladnost z zakonom, uveljavljanje pravilnikov o naših spletnih mestih ali varovanje naših ali drugih pravic lastnine ali varnosti. Vendar se lahko informacije o obiskovalcih, ki jih ni mogoče osebno določiti, drugim strankam posredujejo za trženje, oglaševanje ali druge namene. 

Povezave tretjih oseb 

Občasno po lastni presoji lahko na svoje spletno mesto vključimo ali ponudimo izdelke ali storitve tretjih oseb. Ta spletna mesta imajo ločene in neodvisne politike zasebnosti. Zato ne prevzemamo nobene odgovornosti za vsebino in dejavnosti teh povezanih spletnih mest. Kljub temu si prizadevamo zaščititi integriteto našega spletnega mesta in pozdravljamo kakršne koli povratne informacije o teh spletnih mestih. 

Samo zasebnost na našem spletnem mestu 

Ta spletni pravilnik o zasebnosti velja samo za informacije, zbrane na našem spletnem mestu, in ne za informacije, zbrane izven našega spletnega mesta. 

Vaše soglasje 

Z uporabo našega spletnega mesta soglašate z našim pravilnikom o zasebnosti. 

Spremembe našega pravilnika zasebnosti 

Če se odločimo spremeniti svoj pravilnik o zasebnosti, bomo te spremembe objavili na tej strani. Ta politika je bila nazadnje spremenjena dne 26.4.2022. 

Kontaktirajte nas 

Če imate kakršna koli vprašanja v zvezi s tem pravilnikom o zasebnosti, nas lahko kontaktirate na spodnji povezavi.